citajme23 1

V  týždni od 22.5. do 26.5.  sa naša škola opäť zapája do projektu Čítajme si.Počtom 250 čítajúcich detí sme sa stali súčasťou rekordných  80 000 detí z celého Slovenska. 

Veľmi nás potešil darček kníh slovenských autorov  od vydavateľstva Slovart, ktorý sme vyhrali práve zapojením sa do tohto projektu. 

Projekt vznikol v roku 2008 s cieľom pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. Čítanie patrí medzi aktivity, ktoré podporujú rozvoj osobnosti dieťaťa a mladého človeka, pomáha poznať hodnoty, rozlišovať dobro a zlo, akceleruje rozvoj reči a slovnej zásoby. Vytvára priestor pre tvorivosť, dáva možnosť v ohraničenom čase na identifikovanie sa s postavami, ponúka chvíle intimity. Dáva možnosť naberať množstvo informácií, inšpirácií, vedomostí, porozumieť pojmom. Nad podujatím prevzala záštitu prezidentka Slovenskej republiky pani Zuzana Čaputová.

Pre zaujímavosť, v roku 2008, keď projekt vznikol, sa do čítania zapojilo  2912 detí. V roku 2022 sa už zapojilo až 62 062 detí. Sme pyšní, že aj my sme prispeli k takémuto úžasnému číslu.

citajme23 2

citajme23 3