Na jeseň nám dozrievajú jabĺčka aj hruštičky, oriešky i ďalšie ovocie plné vitamínov. V našej slniečkovej a žabkovej triede sme si vyskúšali sušenie ovocia. Najskôr sme s pomocou pani učiteliek pokrájali jabĺčka a hrušky na tenké plátky a potom sme ich pekne poukladali do sušičky na ovocie. Keď sa ovocie dobre usušilo, čo trvalo pár dní, samozrejme sme ochutnali a zvyšok poukladali do sklenenej fľaše a sladkú dobrotu odložili na zimu . Vyskúšali sme si aj lúskanie orechov s luskáčikom, veľmi nás bavilo keď oriešok pod nátlakom luskáčika pukol. My sme mohli povyberať krásne jadrá plné vitamínov, minerálov a omega3 mastných kyselín dobrých pre náš mozog, ako nám vysvetlili naše pani učiteľky.
Taktiež nám prezradili, že každý orech či jabĺčko má aj svoje meno. U jabĺk je to napr. Ontario, Noneta, Malináč či Štrúdľovník. Zo štrúdľovníka, ako už prezrádza jeho názov sa pečú štrúdle, pretože tieto jabĺčka sú veľmi veľké a tak naplnia celú štrúdlu. Pani učiteľky z týchto jabĺčok pripravili výborne štrúdle na ktorých sme si po zaslúženej robote spoločne pochutnali a dopriali nášmu telu veľa vitamínov.